Na een arrest van de Raad van State i.v.m. het geregistreerd kassasysteem is er een negatief advies gegeven omtrent de 10% regel.

De 10% regel bepaalt dat enkel zaken waarvan hun omzet uit meer dan 10% eten ter plaatse (aan 12% BTW) bestaat, een geregistreerde kassa moeten aanschaffen.
Na een advies van de toegewezen Auditeur heeft de Raad van State op 19/10/2015 beslist dit advies te volgen.
Het voorstel dat de Minister van Financiën en Fiscale Fraudebestrijding nu zal voorleggen zou een schrapping van de 10% regel betekenen. Dit komt overeen met de wensen van organisaties zoals Horeca Vlaanderen en de Belgian Restaurants Association.

Als dit voorstel goedgekeurd wordt, zullen alle horecazaken die maaltijden serveren in de toekomst een GKS moeten aanschaffen.
Café’s die hapjes aanbieden zouden hier niet onder vallen. In het voorstel gaat ook de definitie van een maaltijd verduidelijkt worden om discussies te vermijden.

De timing van de huidige GKS regeling blijft onveranderd.
Horecazaken die dit jaar al onder de GKS wetgeving vallen, dienen nog altijd ten laatste op 1/1/2016 een geregistreerd kassasysteem in werking te hebben.

Bij verdere vragen over dit nieuws kan u ons altijd contacteren per mail of op 09 372 90 63.

Indien u nog twijfelt over de aankoop van een geregistreerd kassasysteem, kijk dan zeker eens op onze pagina over geregistreerde kassasystemen.