Het begrip Geregistreerd KassaSysteem (GKS) staat voor een kassasysteem dat door de FOD financiën is gecertificeerd.

Het bestaat uit een kassasysteem, een printer en een FDM (Fiscale Data Module / BlackBox).
Een FDM kan slechts functioneren indien er een VSC kaart is ingebracht en indien ze gekoppeld is aan een kassa systeem. De VSC kaart is een digitaal paspoort van het bedrijf, dit is een unieke kaart voor uw zaak, Blackbox en kassa.
Elk GKS-plichtig bedrijf zal een VSC kaart moeten aanvragen voordat de geregistreerde kassa kan gebruikt worden.

De geregistreerde kassa, voor wie?

In de officiële teksten vinden we deze uitleg:

“De exploitant van een inrichting waar regelmatig maaltijden worden verbruikt en de traiteur die regelmatig cateringdiensten verricht, een ticket moeten uitreiken met behulp van een GKS.”

Dit wil concreet zeggen dat als uw totale omzet per jaar uit minstens 25000 euro maaltijden bestaat die ter plaatse worden verbruikt, u een geregistreerd kassasysteem met fiscale data module (BlackBox) zal moeten gebruiken.

Voor deze berekening gebruikt men de cijfers van het vorige kalenderjaar.

Meer gedetailleerde informatie en wetgeving kan u vinden op de officiele site van de FOD Financiën.

U valt onder deze regeling, wat nu?

Eerst en vooral dient u zich te registreren op de officiele site van de FOD Financiën, via “Registratiemodule GKS voor horeca- uitbaters”. Deze registratie betekent niet dat u uw VSC-kaart aanvraagt, maar hiermee laat u de overheid weten dat u in de toekomst een geregistreerde kassa zal moeten installeren.

Na de registratie krijgt u een “uiterste implementatiedatum” , voor deze datum moet u dus een geregistreerde kassa aanschaffen. Vraag hier uw catalogus aan van onze geregistreerde kassasystemen!

Welke oplossingen biedt TouchSystems?

TouchCash NT S1.02 is onze gecertificeerde kassa software.
Het is een hypermodern kassa systeem, gebruiksvriendelijk, ontwikkeld met de modernste hulpmiddelen. Wij bieden deze software aan in combinatie met een krachtige all-in-one touchscreen kassasysteem, een ticketprinter en een FDM voor een zeer aantrekkelijke prijs.
Beschikt u reeds over de nodige (geschikte) hardware? Dan kunnen wij u een offerte op maat maten voor de upgrade naar TouchCash NT S1.02.

De prijzen van onze kassasystemen kan u op deze pagina raadplegen.

* Deze prijzen zijn excl. btw en excl. opties zoals meerdere keukenprinters en handheld toestellen

Prijzen van onze kassasystemen

Bekijk de prijzen van onze kassasystemen op deze pagina.